BEOGRAD – Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Ðorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, pišu danas “Večernje novosti”.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i poslednja za Ðorđevića u ulozi selektora.

List podseća da Ðorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima “Novosti”, za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom pre dve godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Ðorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Tanjug /Foto :Tanjug