BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas kampanju na društvenim mrežama protiv novinarke i urednice lokalnog portala Prokuplje na dlanu Biljane Roganović i pozvalo tužilaštvo i policiju da preduzmu odgovorajuće mere zbog brojnih pretnji toj novinarki.

Kako se navodi, kampanja protiv novinarke na društvenim mrežama usledila je posle njenog izveštaja o “Porodičnoj šetnji” koja je održana u utorak uveče na Trgu Topličkih junaka.

Roganović je u svom izveštaju navela da je na skupu nekoliko stotina gradjana jedan od organizatora rekao da je namera “da se pošalje zdrava slika grada” i da se pokaže da je Prokuplje “zdrava sredina”.”Medjutim, kada je na samom dogadjaju tražila izjavu Milana Milosavljevića, za koga su joj rekli da je jedan od organizatora manifestacije, on je bio veoma neprijatan i uz psovke povišenim tonom rekao da je skup upropašten i da ne daje izjave. ;Nakon objavljivanja izveštaja, usledile su poruke omalovažavanja, uvrede i pretnje novinarki i urednici portala Prokuplje na dlanu”, dodaje NUNS.

To novinarsko udruženje ukazuje da su uvredljivi komentari na njen račun objavljeni na fejsbuku a da su joj uvredljive poruke upućene i elektronskom poštom i da ih je ona sačuvala i dostavila NUNS-u.

“Pozadina svega su i komentari koji su dan ranije objavljeni na lokalnom portalu Prokuplje online, koji je glasilo lokalnog SNS i u kojima sam bez ikakvog povoda prozivana, jer navodno nisam najavila skup”, rekla je ona.

Beta