SMEDEREVO – Smotra mladih snaga boksa Srbije uveličala je ovogodišnju manifestacije „Smederevska jesen“ koja je u ovom gradu održana po 132. put.

U slavu vina i grožđa, ovaj put i u slavu plamenite veštine, preko sto boksera bio je deo javnog treninga u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva u samom centru nekadašnje prestonice naše zemlje.

Nakon svečanog boks defilea učesnici smotre „Dan boksa u Smederevu“, ali i svi ljubitelji plemenite veštine preselili su se u Halu sportova gde su sa početkom od 19 časova održane vrhunske borbe kojima je prisustvovao i većnik za sport Grada Smedereva Saša Branezac.

U sjajnom ambijentu, ali i atmosferi na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije, protekla je jedna divna boks veče u Smederevu.

Reprezentativci i višestruki šampioni Srbije Veljko Gligorić i Damjan Grmuša priredili su prave „poslastice“, prikazali su svu raskoš svog talenta i ubedljivo stigli do pobeda nad isto tako sjajnim protivnicima. Prava atrakcija bila je borba u kategoriji do 91 kilogram između Majidu Jababua i Alena Mašovića koja je nakon velike borbe pripala naturalizovanom Srbinu Jababui.

Tanjug /Foto :Pixabay