NOVI PAZAR – Omladinski košarkaši klub Novi Pazar, koji je tokom letnje pauze zamenio devetoricu igrača, promovisao je danas Milana Vulića, Stefana Matovića, Nikolu Koraća i Nemanju Vučićevića.

“Počeli smo jako, a kompletirali smo se u hodu. Trebaće vremena da se upoznamo, ali sve ide svojim tokom. Na pravom smo putu”, rekao je bek Vulić, koji je stigao u Pazar iz rumunskog Medijaša.

Nisko krilo Matović poslednji angažman imao je u kraljevačkoj Slogi.

“Manje od sedam dana ostalo je do starta regionalne ABA 2 lige, potom sledi i Košarkaška liga Srbije (KLS). Nadam se da ćemo preostalo vreme iskoroistiti na najbolji način i da će sve da dođe na svoje mesto”, kazao je Matović.

Crnogorski bek Korać je pre Novog Pazara igrao u Šibeniku.

“Imamo hemiju i mislim da ćemo se zbog toga brže uigrati. Očekujem da budemo tvrd orah za sve, pogotovo na našem terenu. Ne bih ništa da obećavam, osim borbenosti i požrtvovanja, a onda ni uspeh ne bi trebalo da izostane”, naveo je Korać.

Vučićević može da pokrije pozicije beka i niskog krila, a došao je iz beogradskog Beovuka 72.

“Nas nekolicina smo kasnije došli, a momci su nas sjajno prihvatili, kao i ljudi iz kluba. Verujem u ovaj tim, ali videćemo šta ćemo napraviti u ABA 2 i KLS”, rekao je Vučićević.

Novi Pazar će prvu takmičarsku utakmicu ove sezonu odigrati 2. oktobra protiv Sutjeske u Nikšiću, u okviru prvog kola ABA 2 lige.


rtvnp.rs