PODGORICA – Prava Crna Gora saopštila je danas da je predsedniku njihove stranke Marku Milačiću policija danas prilikom privodjenja nanela telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, hematoma i ogrebotina u predelu ruku i ledja, saopštili su iz ove stranke.

Marko Milačić je zbog saniranja nanetih povreda iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći upućen u Urgentni centar, gde se trenutno nalazi.

“Prava Crna Gora najstrožije osudjuje sraman teror i hapšenje Predsjednika Marka Milačića i drugih članova Prave Crne Gore”, istakli su iz Prave Crne Gore.

Oni su medijima dostavili i izveštaj lekara specijaliste.

Crnogorska policija potvrdila je danas da su privedeni funkcioneri vanparlamentrane Prave Crne Gore Marko Milačić, Dijana Drobnjak, Vladislav Dajković i Dragoje Vlahović.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, oni su privedeni zbog ometanja policijskih službenika u izvršenju radnji, pružanja otpora i verbalnog vrijeđanja danas su u Podgorici.

Kako se dodaje, Milačić, koji je predsednik stranke, nije dozvolio da se vozilo koje su kontrolisali pomjeri sa kolovoza a nakon što su pozvali komunalnu policiju da vozilo pomeri “paukom”, on se popeo na haubu automobila.

“S obzirom da je pružao aktivan koji je trajao određeno vrijeme on je uz primjenu sredstava prinude doveden u službene priostorije”, navodi se u saopštenju.

Ostalo troje funcionera te stranke su privedena zbog sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvredljivih reči.

Beta