TORONTO – Kanađanin Alek Minesijan, koji je pre godinu i po dana kombijem usmrtio 10 pešaka u Torontu, rekao je policiji da pripada onlajn zajednici seksualno frustriranih muškaraca koji su planirali napade na ljude koji imaju seksualne odnose, pokazuje nedavno objavljeni video-snimci.

Minesijan se suočava sa otpužbom za desetostruko ubistvo i 16 tačaka za pokušaj ubistva u vezi sa napadom 23. jula 2018. godine.

Optužen je da je iznajmljenim kombijem uleteo u masu pešaka u Torontu kada je usmrtio osam žena i dvojicu muškaraca starih između 22 i 94 godine.

On je policiji dao izjavu samo nekoliko sati nakon napada, a danas je skinuta zabranja objavljivanja zapisnika sa ispitivanja, prenosi AP.

“Osećam da sam ispunio svoju misiju”, rekao je Minesijan odgovarajući na pitanje inspektora kako se oseća zbog smrti deset osoba.

On je priznao da nikad nije imao devojku i da je vozilo upotrebio kao oružje te da mu je želja bila da inspiriše druge napada.

“Preko Interneta sam upoznao nekoliko momaka koji se osećaju isto”, rekao je on dodavši da su oni “prevelike kukavice da ispolje svoj bes”.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here