NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je Edina Mahmutovića, prvog Iron man-a iz Sandžaka i njegove prijatelje koji su pomogli da Mahmutović na nedavno održanom takmičenju u italijanskom gradu Červiji zabeleži istorijski podvig.

Odgovoriti izazovima na zahtevnom takmičenju koje okuplja profesionalce i rekreativce iz celog sveta nije bilo lako, ali je uspeh zato draži. Mahmutović je u ostvarivanju cilja imao neverovatnu podršku Grada, Novopazaraca ali i ljudi iz celog regiona.

“Nikome pre Edina nije pošlo za rukom da postane sandžački Iron man, ali sam siguran da će uspeh ovog momka biti podsticaj za mnoge da se adekvatno pripreme i provere svoju izdržljivost na ovom takmičenju. Uz puno odricanja, rada i finansijskih sredstava zaista je Edin Mahmutović Novi Pazar i Srbiju predstavljao na najbolji način”, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da su upravo Edin i njegovi prijatelji deo grupe koje je inicirala održavanje prvog polumaratona u Novom Pazaru.

Noseći laskavu titulu prvog Iron man-a, Edin Mahmutović ističe da njegov uspešan nastup na takmičenju predstavlja krunu dugogodišnjeg bavljenja sportom, pre svega atletikom.