BEOGRAD – Članovi grupe “U škripcu” skupili su se danas ponovo za promociju CD-a “Greatest Hits Collection”, u izdanju Croatia Records, koja je održana u prepunoj prodavnici “Jugotona” u Beogradu pred brojnim novinarima, muzičkim poslenicima, fanovima i prijateljima, saopštili su organizatori.

Na promociji kompilacije koja donosi 20 pesama iz skoro svih delova karijere U škripcu, kao što su “Južno voće”, “Kao u boji”, “Budimo zajedno”, “Izgleda da mi smo sami” i “Siđi do reke”, bili su se glavni autor i klavijaturista Zoran Vulović Vule, gitarista Aleksandar Vasiljević Vasa, gitarista i basista Aleksandar Lukić Luka, bubnjar Miloš Obrenović, basista Dejan Škopelja Škopi, kao i bubnjar Ratko Ljubičić.

“Ovo je za nas veliki praznik, praznik muzike i ljubavi. Ovo je dan kada svi treba da se setimo našeg prijatelja Milana Delčića Delče (1960-2011) koji je sa nama svaki dan, čiji glas ostaje u našim srcima”, istakao je Vulović.

Grupa “U škripcu” nastala je 1980. godine, nakon što je nekoliko beogradskih mladića okupljenih oko predstave “Ne verujte onima koji kažu da ovaj komad nema jedinstvo radnje”, podsetio je Vulović, shvatilo da je njihova “sudbina muzika, a ne pozorište” i dodao da je Delčin stan od njega bio udaljen svega 100 metara.

Tanjug