KOSOVSKA MITROVICA – Lider koalicije “Sloboda” Nenad Rašić rekao je danas za Kosovo Online da izjava lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da za njega i Slobodana Petrovića ima mesta u budućoj Vladi Kosova predstavlja potvrdu njihovog dosadašnjeg “profesionalnog i predanog rada, koji nije obeležen nikakvim skandalom”.

“Nije tajna da je više puta rečeno da neće u vladi praviti koalicije sa Srpskom listom i da bi u tom slučaju potencijalni kandidati bili ja i gospodin Petrović. Meni to odgovara, da se razumemo”, rekao je Rašić.

Kako kaže, poznato je da u jedno dužem vremenskom periodu Srpska lista “ni na koji način nije doprinela opstanku”, te da je mnogo projekata koje je sprovodila Srpska lista “uzaludno bačeno”.

“Znači da je njihov rad bio katastrofalan, vrlo loš i neprofesionalan”, ocenio je Rašić i podsetio da je svojevremeno, tokom svog ministarskog mandata u Vladi Kosova, “sa svojim kolegama, investirao blizu 50 miliona evra u infrastrukturu, puteve, škole i drugo. Sve što vidite sad, to je ono što smo mi napravili”, kazao je Rašić.

Dodao je da ima razloga da time bude zadovoljan, te da smatra, da će ukoliko im se ukaže šansa da budu deo buduće kosovske vlade, uraditi mnogo drugačije nego što je radila Srpsla lista.

“Radićemo mnogo bolje i opipljivije na samom terenu”, rekao je Rašić za Kosovo Online.

Tanjug