NOVI PAZAR – Rukometaši Novog Pazara pobedili su večeras na domaćem terenu ekipu Crvene zvezde sa 23:19 (13:9), u utakmici prvog kola Arkus lige.

“Bio je ovo praznik rukometa. Crveno-beli su nas dosta namučili i protiv njih nikome neće biti lako. Nisam zadovoljan kako smo igrali sa čovekom više i kako smo šutirali sedmerce”, rekao je novinarima posle meča trener Pazara Hasan Memić.

Pred oko 600 gledalaca u dvorani Pendik, Novopazarce su predvodili osmostruki strelac Pavle Banduka, najbolji igrač susreta Zlatko Rakić sa šest golova, Veljko Davidović sa četiri pogotka i golman Aleksandar Milenković, koji je odbranio 12 šuteva (dva sedmerca).

“Bolje smo se snašli, ali treba još mnogo da radimo. Zvezda će od narednog kola biti znatno jača jer će u timu imati još nekoliko odličnih rukometaša”, ocenio je Rakić.

Najefikasniji kod Beograđana bio je Bogdan Utvić sa pet golova, jedan manje postigao je Stefan Šaponjić, dok je najbolji utisak ostavio čuvar mreže Janko Gemaljević sa 13 uspešnih intervencija (dva sedmerca).

“Zaslužena pobeda domaćina. Nismo na ovaj način želeli da otvorimo prvenstvo i nismo pokazali sve što umemo. Verujem da će već u drugom kolu sve biti potpuno drugačije”, ocenio je Šaponjić.

Novi Pazar će u sledećem kolu gostovati niškom Železničaru 1949, a Crvena zvezda će dočekati Dubočicu 54 iz Leskovca.

“Imamo mnogo novih igrača, a otišlo ih je čak 11. Nisam neko ko traži alibi, ali mladi smo i treba mnogo toga uklopiti. Plašim se da neki neće moći da iznesu teret igranja u Crvenoj zvezdi”, ocenio je Šaponjić.

Beta