BEOGRAD – Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da smatra da skraćenje časova na 30 minuta početkom nove školske godine koje je najavila Unija sindikata prosvetnih radika, koja traže nastavak progovora oko platnih razreda, predstavlja borbu za poziciju izmedju reprezentativnih prosvetnih sindikata.”Možemo da sednemo da razgovaramo, mogli smo i u junu. Pre svega, oni znaju da taj posao obavlja kabinet premijerke, da je angažovano Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kao i druga ministarstva”, kazao je Šarčević tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Šarčević je istakao da pored Unije sindikata prosvetnih radika postoje još tri velika reprezentativna sindikata u prosveti, a da nijedan od njih problemu platnih razreda nije pristupio na taj način.

On je istakao da ne može da razume zbog čega školska godina mora da počne sa skraćenjem časova jer je, kako je kazao, u poslednje tri godine bilo četiri povećanja plata, a najavio je i peto.

“To su zaista ozbiljna povećanja plata, to znaju prosvetni radnici tako da ne verujem da će se skraćenje časova omasoviti”, kazao je Šarčević.

Beta