BEOGRAD – Predlog o izmenama zakona o visokom obrazovanju omogući će studentima koji studiraju po starom programu da svoje studije završe u roku od dve godine, rekao je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dodajući da će i “starim bolonjcima” biti produženi neki rokovi.

Šarčević je na sednici Skupštine na kojoj je počela načelna rasprava o izmenama i dopunama tog zakona, kazao da na osnovu predloga Vlade i odluke skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj izmena člana 1 podrazumeva da se još dve godine produži pravo na završavanje fakulteta starim studentima.

“Još dve godine studentima koji se školuju po starom nastavnom programu da do 2020/2021. godine završe svoje studije, a za polje integrisanih medicinskih nauka do kraja školske 2021/2022. godine, takođe i doktorske i master studije po istom principu”, kazao je Šarčević.

Dodao je da će samostalne visokoškolske ustanove usaglasiti svoje akte u skladu sa tim zakonom u roku od tri meseca od dana stupanja zakona na snagu.

“Oni koji su po bolonji počeli, koji se u žargonu zovu “stari bolonjci”, preporukom Ministarstva prosvete takođe dobijaju pravo da produže neke rokove koje su promašili”, kazao je Šarčević.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here