VAŠINGTON – Američki Kongres odlučan je u nameri da dobije pristup razgovorima predsednika SAD Donalda Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim svetskim liderima, izjavio je danas predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma kongresa Adam Šif.

Šif, inače demokrata, dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD, prenosi Rojters.

“Mislim da je najveća potreba da zaštitimo nacionalnu bezbednost SAD i vidimo da li je u razgovorima s drugim svetskim liderima, naročito s Putinom, predsednik ugrozio našu bezbednost na način na koji je mislio da će mu doneti ličnu korist u (predsedničkoj) kampanji”, rekao je Šif za En-Bi-Si.

Bela kuća uvela je ozbiljne restrikcije na distribuciju transkripta razgovora predsednika Trampa sa stranim liderima, među kojima su i Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman, rekao je prethodno neimenovani bivši zvaničnik Bele kuće.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da se Moskva nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika neće biti objavljeni.

Tanjug /Foto :Tanjug-AP