KRALJEVO – B. B. (28) iz Beograda, koji je prošle sedmice bio uhapšen zbog trgovine uticajem, priznao je krivicu i zaključio sporazum sa tužilaštvom u Kraljevu na osnovu kojeg je već osuđen, ali kazna na koju se nagodio nije saopštena, jer odluka suda još nije pravosnažna.

Pored njega, u ovom slučaju prošle sedmice bilo je uhapšeno još devet osoba, koje su takođe priznale krivicu i zaključile sporazume sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, na osnovu kojih je sud doneo presude, rečeno je Tanjugu u ovom tužilaštvu kao i u nadležnom sudu.

Sud je, naime, doneo prvostepene odluke o sporazumima koje su okrivljeni zaključili sa tužilaštvom, prema kojima su se nagodili da za određenu kaznu priznaju izvršenje krivičnog dela.

Kada presude postanu pravosnažne sud će saopštiti njihovu sadržinu – visinu i vrstu sankcije.

Prema policijskom saopštenju od prošle sedmice, B. B. je osumnjičen da je tokom 2018. i 2019. godine izvršio sedam krivičnih dela trgovine uticajem, tako što je od više osoba uzeo ukupno 28.450 evra i 250.000 dinara, da bi uticao na svog oca, koji je odgovorno lice jednog zdravstvenog centra u zapadnoj Srbiji, da ih zaposli u tom zdravstvenom centru.

Ostali osumnničeni se terete da su mu predavali novac i sačinjavali lažne ugovore o pozajmici, kao garanciju da će on uticati na oca.

Pored B. B, osimnjičeni u ovom slučaju su N. Ć. (32), Z. D. (53) i N. D. (31) iz Prijepolja, I. I. (40), A. I. (1986) i A. R. (33) iz Užica, M. M. (35) i D. P. (32) iz Kosijerića i M. V. (33) iz Bajine Bašte, a svi se terete za krivično delo trgovina uticajem.

Nikome nije određen pritvor, jer ga tužilaštvo nije tražilo, pošto su svi odmah priznali krivična dela, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

To znači da pravosnažnost presuda svi čekaju na slobodi.

Tanjug