BEOGRAD – Nezavisni sindikat policije osudio je danas izjavu jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Janka Veselinovića da je “nenormalna država u kojoj žandarmi sa četiri razreda srednje škole imaju plate kakve su sada”.

“Njegov komentar na društvenim mrežama, predstavlja otvoren napad na pripadnike Žandarmerije koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi građani Srbije bili bezbedni. Koliko je njihov posao opasan najbolje svedoči činjenica da je od 2001. godine, kada je Žandarmerije osnovana, pa sve do danas, osam pripadnika ove jedinice poginulo na zadacima”, kaže se u saopštenju Sindikata.

Policijski sindikat ocenjuje da to Veselinoviću “ništa ne znači, niti ga je previše briga, već je najlakše napasti ove hrabre ljude zbog plate koju poštenim, predanim i hrabrim radom zarađuju”.

“Gospodo političari, ako već ne možete da pomognete Žandarmeriji, koja do pre nekoliko godina nije imala nijedno oklopno vozilo i čiji su pripadnici išli u pohabanim i pocepanim uniformama, što danas nije slučaj, onda vas molimo nemojte ni da odmažete”, zaključuje se u saopštenju.

Tanjug