BANJALUKA – Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja verske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju.

Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po naredbi tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gacka locirali, identifikovali i lišili slobode Danela Rajkovića.

“Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvredljive i teške pretnje usmerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH te imamu džemata Bosanki Novi upućivao ozbiljne pretnje po život i sigurnost verskog službenika i članova njegove porodice”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rajković će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora, kao i daljnjim aktivnostima u predmetu.


indeksonline.rs/klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here