NOVI PAZAR – Na pres konfernciji koja je održana danas u prostorijama stranke SDA Sandžaka, prisutnim novinarima i građanima obratio se Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar te stranke.

Škrijelj je izlaganje počeo događajem koji se desio u Novom Pazaru, 11. Septembra 2019. godine kada je kako kaže srpska policija bez ikakvog osnova pretukla Edina Hadžovića, poštenog građanina i uzornog roditelja.

Kako tvrdi Škrijelj, policija je “upala” kafić prilokom proslave rođendana i počela
da maltretira decu koja su bila na proslavi.

“Hadžović je tom prilikom postupio roditeljski i zatražio da se policija prema deci ophodi ljudski i da ih ne ponižava. Policija je Hadžovića nakon toga brutalno napala i pretukla, pred decom, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede – rekao je Škrijelj.

Prema informacijama do kojih je došao Škrijelj, na Hadžovića je vršen pritisak u policiji i tužilaštvu.

“Nakon što je uhapšen, na njega je vršen pritisak da potpiše izjavu kako ga policija nije tukla, te da navodno prizna da je on njih napao i ako potpiše takvu izjavu, odmah bi bio pušten da ide kući, što je Hadžović odbio” – dodao je Škrijelj.

Skrijelj je u svom izlaganju podsetio i na ubistvo Fahrudina Skarepa iz Tutina kojeg 30. septembra 2017. godine ubio policajac.

“Slučaj Edite Radetinac koja je 31. jula 2019. godine, pred svojom maloletnom decom, pretučena od strane policije u zgradi Policijske uprave. Napad na Mersihu Ejupović, na koju je 22. Septembra 2019. godine u Tutinu nasrnuo pijani srpski policajac svojim automobilom koji je neregistrovan vozio tri godie” istakao je Škrijelj

On je ocenio da nasilje srpske policije nad Bošnjacima postaje pravilo ponašanja i svakodnevna praksa podsećajući da tužilaštvo do sada ništa nije preduzelo u slučaju Ernada Bakana koji je 4. marta ove godine ubijen u Beogradu.

“Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da je u pitanju državna i sistematska represivna politika. Takva politika zastrašivanja Bošnjaka, a naročito maloletnika i dece, sprovođenjem policijskog terora, planirana je i koordinisana iz Beograda” – dodje Škrijelj.

Škrijelj tvrdi da ministar policije ovoreno laže sa ciljem da sačuva odgovornosti sve koji sprovode teror i nasilje Bošnjacima. Dodaje da ovakvo ponašanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova može da izazovu nekontrolisanu reakciju građana.

“SDA Sandžaka poziva Organizaciju za evropsku sigurnost i saradnju, Evropsku uniju, Sjedinjene američke države kao i sve ambasade i međunarodne insitucije u Beogradu da hitno zaustave ovu politiku državnog terora koja se sprovodi u sandžaku” – naglasio je Škrijelj.

“Podsetiću javnost da su u uniformama, amblemima i oznakama srpske policije izvršeni genocid u Srebrenici, etničko čišćenje Sandžaka, otmice, ubistva torture i mučenja u Sandžaku i da upravo zbog toga, takva srpska policija kao i sve druge srpske oružane snage bezbednosti za bošnjački narod predstavljaju neprijateljsku oružanu silu. U tom smislu neophodna je hitna i neodložna lustracija, da se zločinci odvoje od normalnih policajaca, kao i usaglašavanje nacionalne strukture zaposlenih u policiji, sudstvu, tužilaštvu i drugim službama i državnim organima sa nacionalnom strukturom u sandžačkim opštinama” – zaključio je Škrijelj.

3 KOMENTARA

  1. Repovi Slobovih batinasa i hostaplera iz 90 – tih jos rade u Pazarskoj policiji i vode glavnu rec a na zalost, Bosnjacki lideri na to zabijaju glavu u zemlju i cute kao misevi ! U Pazarskom sudu i tuzilastvu na celne funkcije nigde Bosnjaka i opet se niko ne cuje a grad sa 90 % Bosnjacke populacije !

  2. Ove batinase iz mupa suspendovati i uz krivicnu prijavi privesti tuzilastvu, inace ce da se izazove opstenarodni bunt

  3. Hajde vise 25 godina vi iz SDA nas lazete lustracijama. Niste sposobni to da uradite 25 godina ili cutite ili ostavke. Sta je bilo sa zlocincima koji su obogaljili pola SDa stranke 90tih, sa Karlicicem,Rosicem,Curcicem,Ravicem ??? Nista. Secas li se ti Skrijelju kad je tvoj sef upozoravao da se moze desiti da se neko dijete prebijenih roditelja osveti zlocincima iz policije, i sta je bilo? Posle mesec dana je delio policiji neka priznanja u opstini medju kojima su bili i neki od zlocinaca i batinasa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here