BEOGRAD – Na graničnom prelazu Gradina carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja oružja skrivenog u jednom automobilu, koji je iz Holandije putovao ka Turskoj.

Slučaj je otkriven juče u popodnevnim časovima na izlazu graničnog prelaza Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao ”pežo 108” holandskih registarskih oznaka, ističe se u saopštenju Uprave carina.

Njime su se iz Holandije ka Turskoj uputila dva holandska državljanina turske nacionalnosti koja su prilikom kontrole tvrdila da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga.

Sumnjajući u njihovu izjavu službenici su auto izdvojili za detaljan pregled i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta otkrili pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i sedam bojevih metaka u okviru.

Nakon što je oružje otkriveno, vozač automobila je potvrdio da je njegovo, pa je zajedno sa njim predat policiji u dalju nadležnost.

Iz Uprave carina podsećaju da putnicima nije dozvoljeno da preko granice prenose oružje, osim u situacijama kada za to poseduju dozvolu nadležnog organa – Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kada dolaze u organizovani lov za šta poseduju odgovarajuću potvrdu organizatora ili radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here