BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike policije koji se nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa i najavio da će policija nastaviti da unapređuje njihov rad.

Ministar je u bazi Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade prisustvovao delu obuke koju trenutno pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

“Nastavićemo da unapređujemo rad vodiča službenih pasa, imajući u vidu rezultate koje postižu i značaj koji mogu imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva. Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva”, rekao je Stefanović.

On je dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade.

Tokom posete, ministar je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa “Policajac”, saopštio je MUP.

Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa.

Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca.

Tanjug