BEOGRAD – Napadač Čukaričkog Slobodan Tedić od januara naredne godine postaće fudbaler Mančester sitija, potvrdio je danas beogradski klub.

“Postigli smo dogovor sa jednim od najboljih svetskih klubova. Za Tedića, ali i sve nas koji radimo u klubu, ovo je velika stvar, ujedno i veliki motiv da nastavimo da radimo u istom ritmu, sa još većim žarom. Kad jedan takav klub kao što je šampion Engleske kod nas nadje igrača koji im je interesantan, pa ga pritom još i angažuje, to znači samo jedno, da smo na dobrom putu”, rekao je sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

Tedić će od januara postati igrač Mančester sitija, a ovaj 19-godišnji napadač do narednog leta ostaće na Banovom brdu.

Fudbalsku karijeru počeo je u mladjim kategorijama Vojvodine, odakle je došao u Čukarički. Za belo-crne odigrao je ukupno 49 mečeva, postigao je devet golova. Ove sezone nastupao je u pet mečeva Super lige Srbije, gde je jednom bio strelac, dok je u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao sva četiri susreta, postigao je tri gola. Tedić je prošao sve mladje reprezentativne kategorije Srbije, a trenutno je član mlade reprezentacije.

“Dugo je ovaj momak bio na skeneru Sitija, dugo su ga pratili skauti njihovog kluba, bilo je čak utakmica kad nismo ni znali da su oni na tribinama. Gledali su svaki njegov meč, svaki njegov pokret, što je sasvim normalno za najveće svetske klubove. Kad su nas zvanično kontaktirali, lako smo se i brzo dogovorili. Ovo je potvrda našeg dobrog rada, ali i najbolji mogući marketing za Čukarički, i uopšte za kompletan srpski fudbal”, istakao je Mirosavljević.

Sportski direktor Čukaričkog posebno je naglasio da će Tedić do kraja sezone ostati na Banovom brdu, te da će od januara naredne godine zvanično postati član engleskog velikana.

“Po dogovoru sa Mančester sitijem, Tedić će do kraja sezone ostati u Čukaričkom. Nama će ta činjenica mnogo značiti, sigurno da nam je olakšano sa te strane, jasno je svima kakvi su Tedićevi kvaliteti i da bismo teško u kratkom roku mogli da pronadjemo adekvatnu zamenu”, kazao je on.

Beta
foto fkcukaricki.com