Novi Pazar – Košarkaši čačanskog Borca pobedili su večeras u prijateljskoj utakmici u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 83:81 (27:24, 23:20, 8:23, 25:14).

U duelu predstavnika Srbije u regionalnoj ABA 2 ligi, goste je do trijumfa predvodio Nikola Kočović sa 12 poena, a pratili su ga Đorđe Majstorović i Nenad Nerandžić sa po 11.

“Video sam neke mane kod moje ekipe, probaćemo to da ispravimo. Igraćemo uporedo na dva fronta, bez prava na kiks. Cilj je da kroz Košarkašku ligu Srbije ponovo obezbedimo ABA 2. Biće teško, ali tako je svake godine”, rekao je trener Borca Marko Marinović.

S druge strane, kod Pazaraca se posebno istakao najefikasniji akter susreta Aleksandar Todorović sa 36 poena.

“Zbog faulova smo u finišu ostali bez trojice, četvorice igrača. Neke stvari su bile dobre, a imamo 15 dana da ispravimo to što ne valja. Zadovoljan sam trećom četvrtinom, posebno odbranom, ali loše smo otvorili meč”, ocenio je trener Pazara Oliver Popović.

Novi Pazar je u prethodnim kontrolnim susretima izgubio od Borca u Čačku (60:67) i rumunske Steaue u Čajatini (64:75), a slavio je na domaćem terenu protiv kraljevačke Sloge (92:63) i crnogorskog Ibra iz Rožaja (100:71).

RtvNP