KOSOVSKA MITROVICA – Portparol KPS-a u Kosovskoj Mitrovici Branislav Radović potvrdio je da je danas pucano iz pištolja u Leposaviću i da su privedena dva Albanca za koje se sumnja da su koristeći vatreno oružje izazvali opštu opasnost.

Radović je za portal Kosovo onlajn rekao da je “policijska stanica u Leposaviću dobila od gradjana informaciju da su nepoznate osobe iz jednog vozila sa kosovskim registarskim tablicama pucale iz pištolja na parkingu Klik u Leposaviću”.

“Odmah je izašla patrola, ekipa forenzike, uviđaj je uradjen i pronadjene su pištoljske čaure”, rekao je on i ; dodao “da je zatim stigla informacija da je vozilo parkirano u selu Dobrava”.

“Patrola je krenula tamo i kod sela Pridvorice mimioišla se sa ovim vozilom i zaustavila ga u selu Ceranjska reka. Identifikovana su dva lica iz Suve reke Albanci, sa inicijalima B.D. koji je vozio, i G.B. koji se sa njim nalazio u crvenom ‘golfu’ sa kosovskim tablicama. Njih dvojica su privedeni u stanicu u Leposaviću. Lokalnom pretragom nije pronadjeno oružje, pa je istražni policajac kontaktirao dežurnog tužioca i on je naložio da se privedenima urade parafinske rukavice. Takodje, preko regionalnog centra veze u Mitrovici zatraženo je intervenisanje specijalne jedinice K9 na tom parkingu”, rekao je portparol KPS.

Osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti zadržani su u Policijskoj stanici u Leposaviću.

Ranije večeras portal Kosovo Onlajn je preneo da su se oko 17 začuli pucnji u opštini Leposavić na Kosovu, nakon čega je policija privela dvojicu Albanaca za koje se sumnja da su koristeći vatreno oružje izazvali opštu opasnost.

Beta