PROKUPLJE, 23. septembra 2019. (Beta) – Izložbom starih zaboravljenih igračaka pod nazivom “Tata kupi mi …” koju je Narodni muzej Toplice, zajedno sa svojim posetiocima, pripremao gotovo celog leta, biće otvorena manifestacija “Dani evropske baštine” u Prokuplju.Tako će sutra, utorak, u 19 časova muzejska galerija biti mesto najlepših uspomena iz detinjstva mnogih Prokupčana jer izložba obuhvata razdoblje prošlog veka, do 1990. godine.

“Svi mi, kolege, ali i naši sugradjani, koji su se odazvali pozivu i zajedno sa nama radili na tome da prikupimo što više igračaka, biće tu, rekle su agenciji Beta muzejski vodiči Nataša Jovanović, Sonja Ivanović i Aleksandra Djukić.
Na ovoj izložbi biće prikazano stotinak plišanih, gumenih, mehaničkih i drugih igračaka, kao i albumi sa sličicama, duštvene igre, salvete, značke i sve ono što je obeležilo detinjstvo mnogih generacija u prošlom veku.

“U okviru manifestacije ‘Dani evropske baštine’ u sredu 25. septembra zainteresovana publika moći će da učestvuje u radionicama ‘Magični svet Harija Potera’ i ‘Narodne nošnje od papira’, kao i u igraonici ‘Stare igre za nove generacije’, najavili su iz Muzeja.

Beta /Foto :Pixabay