SARAJEVO – Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) angažovalo je sve raspoložive resurse kako bi bez incidenata protekla dva najavljena skupa u Sarajevu, zakazana tokom predstojećeg vikenda.

Za sutra je zakazan skup “Dan tradicionalne porodice”, a u nedelju će se u Sarajevu održati prva Parada ponosa.

“Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo formirao je operativni štab i kontaktirane su sve policijske i obaveštajno-bezbednosne agencije. Za sada nema nijednog saznanja koje može ugroziti ijedan od skupova”, izjavio je novinarima portparol MUP KS Mirza Hadžiabdić.

Načelnik sektora jedinice za podršku Muhamed Hasanović izjavio je da su angažovani svi raspoloživi resursi i zamolio je gradjane da na dan održavanja skupova ostanu maksimalno korektni i suzdržani, kao i da prilagode svoje potrebe ograničenjima u saobraćaju.

Načelnik sektora uniformisane policije Džafer Hrvat rekao je da će u obezbedjenju Parade ponosa učestvovati više od 1.000 policajaca, dodavši da je taj skup okarakterisan kao rizičan.

Još je navedeno da Uprava policije donosi odluke o otkazivanju skupa, ali da za sada nema nikakvih informacija koje bi zahtevale takav potez.

Policija je navela da se proveravaju informacije o plakatima koji su protiv Parade ponosa i navodnim fotografijama američkog ambasadora Erika Nelsona na tim plakatima.

Beta