BEOGRAD – Sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Saljihu izjavio je da je savez od kosovske policije i carine zatražio da spreči ulazak fudbalera Crvene zvezde, koji bi 25. septembra u Zvečanu trebalo da igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Kako prenosi portal Kossev, Saljihu je rekao da je malo verovatno da će Zvezda igrati utakmicu na Kosovu a da će, ukoliko se to ipak desi, to biti propust kosovskih organa bezbednosti.

On je dodao da je Fudbalski savez Kosova već uložio žalbu Fifi i Uefi, kao što je učinio i letos kada je Trepča odbila da se takmiči u prvenstvu Kosova i odlučila da svoje utakmice igra u Srpskoj ligi Zapad.

“Fifa i Uefa bi trebalo da odmah i momentalno zaustave učestvovanje klubova sa Kosova u sklopu takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Srbije. Situacija će eskalirati ukoliko FK Trepča bude zaigrala u Srpskoj ligi grupe zapad, što neće tolerisati Vlada, policija i ostali zvaničnici”, naveo je tada u saopštenju Fudbalski savez Kosova.Osim toga, kosovski fudbalski savez zahteva od tih medjunarodnih fudbalskih organizacija da “primoraju” Fudbalski savez Srbije da promeni svoj status kojim Kosovo predstavlja kao deo svog saveza.

Beta