Donguan – Iako je našem plejmejkeru Vasiliju Micić preminula majka, i to pred meč Srbija – Argentina u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, on je rešio da ostane u taboru “orlova” i pomogne im u najvažnijem meču na Mundobasketu!

Podsetimo, samo što su naši košarkaši stigli u Donguan, Micić je dobio najtužniji poziv u životu.

I, bilo je sasvim očekivano da Vasilije Micić napusti nacionalni tim kako bi se pridružio porodici i uradio sve što je neophodno oko sahrane majke.

Ipak, rešio je da ostane uz “orlove” i pomogne im u najbitnijoj utakmici na šampionatu planete.

Pa opet, to i ne treba da čudi kada je Micić u pitanju. Njegova majka Vesela bila je već duže vreme jako bolesna, bilo je praktično pitanje dana kada će se njen život okončati, ali je i pored toga Vasilije Micić rešio da dođe na pripreme, da bude na svakom treningu “orlova”, da igra svaki pripremni meč, u zemlji u inostranstvu, a i da doputuje u Kinu, iako bi mnogi odabrali da, potpuno opravdano, budu uz majku u takvim trenucima. U dogovoru sa porodicom ipak je bio sve vreme sa “orlovima”, a sa njima će biti i u danima koji slede.

Naša reprezentacija će tako moći da računa na ovog sjajnog plemjekera u utorak od 13 sati u najvažnijem meču na Mundobasketu, kada sa Aregentinom odlučuje ko nastavlja borbu za medalje, a ko će se od tog sna oprostiti.

Blic/indeksonline /foto :Tanjug-AP