Naslovna Sport Vaterpolisti Radničkog davali krv u humanitarnoj akciji

Vaterpolisti Radničkog davali krv u humanitarnoj akciji

KRAGUJEVAC – Stručni štab i vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odazvao se danas akciji dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Crvenim krstom Kragujevac i Zavodom za transfuziju.

Mladi igrači Radničkog u ovoj akciji bili su predvođeni direktorom Jugoslavom Vasovićem i trenerom Urošem Stevanovićem.

“Smatramo da je to naša obaveza, pravo i jedna divna stvar, da možemo nekome da pomognemo. Ovom prilikom bih pozvao sve građane Srbije, posebno sportiste, da daju krv. Ovakve akcije su mnogo važne, ovo je društveno odgovorno ponašanje, pomoć bližnjem svom. Nikada se ne zna kome će krv biti potrebna, ni kada će, ne dao Bog, nama zatrebati. To je po meni sasvim normalno i mislim da treba davati krv redovno”, rekao je Vasović.

Za Radnički je ovo bila druga akcija, a za mnoge igrače koji su nedavno postali punoletni prvo učešće u ovom humanom činu.

“Na inicijativu kluba došli smo svi zajedno da damo krv. Ja sam prvi put dao krv, pa mi je ovo bilo malo čudno i neobično, ali najbitnije je da smo timski učinili jedno lepo delo. Pozvao bih sve sugrađane da daju krv, jer bi na taj način nekome mogli da spase život”, rekao je vaterpolista Uglješa Panić.

Iz Crvenog krsta Kragujevac ističu da je ovo jedna u nizu akcija i pozivaju i ostale sugrađane da daju krv.

“Posebno nam je drago što je ova akcija sprovedena sa sportistima, jer su oni nekako najzdravija populacija. Ovo je poruka za sve ljude da ne možemo svakoga dana da uradimo neko veliko delo, ali možemo dobro delo. Ovo je jedan od načina da pokažemo da možemo nekome da spasimo život”, rekla je Agata Živojinović iz kragujevačkog Crvenog krsta, uz napomenu da će se svi truditi da nastave kontinuitet za što više jedinica krvi.

Tanjug