Naslovna Sport Auto-moto Vesnić šampion u TCR Istočna Evropa

Vesnić šampion u TCR Istočna Evropa

UŽICE – Srpski automobilista Milovan Vesnić pobednik je ovogodišnjeg šampionata TCR Istočna Evropa i prvi je srpski trkač koji je trijumfovao u jednoj zvaničnoj TCR seriji.

Titulu je osvojio u poslednjoj trci,što najbolje govori o neizvesnosti ovogodišnjeg takmičenja za srpskog automobilistu.

“Pehovi na automobilu na samom startu sezone uticali su da poslednji trkački vikend odlučuje o poretku u šampionatu.Konkurencija je bila jaka,jača nego prethodnih godina.Uspeo sam na iskustvo da osvojim titulu. Moji najveći konkurenti Jahim Galaš,Dušan Kouržil i Tomaš Pekar imaju veće budžete i bolje uslove od mene,ali ne i iskustvo koje je bilo moja prednost “,ističe Vesnić za Tanjug.

On naglašava da će naredne sezone konkurencija biti još jača,zbog najave novih vozača koji će se priključiti šampionatu.

“Veća konkurencija znači i skuplje takmičenje. Ja automobil ”seat cupra” neću sigurno menjati do 2021. godine. Drugi planovi postoje, ali ovo je skup sport i od sponzora zavisi gde ćemo i na kojim trkama učestvovati naredne sezone”,ističe Vesnić.

Vesnićev tim ASK Vesnić u kome ,pored njega vozi i Poljak Jakub Višomirski koji je na 4. poziciji na kraju šampionata TCR Istočna Evropa, bio je najuspešniji tim ove sezone.

Tanjug

Exit mobile version