BEOGRAD, 5. septembra 2019. (Beta) – Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu “Bristol” u Beogradu stupili su danas u štrajk gladju koji će po rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Obraćajući se novinarima u holu nekadašnjeg hotela, Stojanović je kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u “Bristolu” a koji po ugovoru izmedju države Srbije i kompanije “Beograd na vodi”, treba da pripadne investitoru tog projekta.

On je naveo ;stanari tog objekta nemaju struju već 18 dana, da je to već drugi put kako im je obustavljeno snabdevanje električnom energijom i dodao da je to “samo deo problema koje treba rešiti” kako bi okončali štrajk.

“Ministarstvo odbrane traži od nas da unapred potpišemo nešto a da oni potom odluče šta ćemo dobiti”, kazao je Stojanović i pozvao predstavnika tog resora da u prisustvu medija “sednu” i razgovaraju sa predstavnicima stanara “Bristola” kako bi se videlo “ko je u pravu”.

Novinarima se ispred zgrade “Bristola” obratio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović koji je pozvao nadležne organe da hitno reaguju u slučaju stanara tog objekta, navodeći da je reč o “starijim ljudima od koji su neki lošeg zdravstvenog stanja”.

Beta