BEOGRAD – Funkcioneri Partizana Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Vladimir Vuletić složili su se da je pobeda u 161. derbiju nad Crvenom zvezdom (2:0) bila potpuno zaslužena i najavili napad na “duplu krunu”.

Crno-belima je pripao prvi derbi u sezoni, na stadionu u Humskoj, golovima rezervista Sejdube Sume i Zorana Tošića u samom finišu.

“Čestitam igačima Partizana i stručnom štabu na izvanrednoj igri, bili smo mnogo bolji. Malo sam se plašio neiskorišćenih šansi, ali je Partizan suvereno i sigurno pobedio. Derbi se pamti, ovi igrači upisali su sebe u istoriju kluba velikom pobedom”, rekao je Vučelić za TV Partizan.

On je dodao da mu je žao što je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza bio na udaru uvredljivog skandiranja sa tribina od navijača Partizana.

“To je sve deo navijanja”, naveo je prvi čovek crno-belih, uz napomenu da je uvek znao da je Ivica Iliev u pravu kada je insistirao na Sejdubi Sumi, strelcu prvog gola na derbiju.

Generalni direktor Miloš Vazura izdvojio je mladog Filipa Stevanovića u 161. večitom derbiju iz celog, kako je naglasio, sjajnog tima.

“Znali smo da će biti ovakva utakmica, igrali smo svih 90 minuta i bili bolji. Zvezda nije imala šut u okvir gola… Pričao sam sa trenerom Miloševićem da će izmene napraviti razliku, Savo je nastavio da radi dobro”, rekao je Vazura.

Potpredsednik Partizana Vuletić kaže da igra i trijumf Partizana nije bio neočekivan.

“I Inđija je držala Zvezdu za grlo do 90. minuta. Kada neko izađe sa lažnom taktikom 3-5-2, a igra 5-3-2, kada jedini šut u okvir gola bude onaj poništeni gol posle faula nad Stojkovićem, to pokuzuje da su neke stvari u Superligi razotkrivene”, poručio je Vuletić.

Vuletić je optimista kada je nastavak takmičenja u pitanju.

“Javnost u Srbiji mora da zna da je Partizan ostvario veliku pobedu, koja podrazumeva časnu, iskrenu i borbu sa identitetom za “duplu krunu” koju želimo i nećemo odustati. Partizan nema razlog da odustane, bez obzira što igra u Superligi”, zaključio je on.

Partizan u sredu gostuje Javoru u Ivanjici zaostalu utakmicu 2. kola Superlige.

Tanjug