BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u izjavi u Njujorku poručio predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da je Srbija članica Ujedinjenih Nacija, a da Kosovo to nije.U izjavi za beogradsku TV “Pink”, Vučić je rekao da prištinski zvaničnici treba da to imaju u vidu kad razmišljaju o kompromisu.

Vučić je u utorak izjavio da predsednik Kosova “luta hodnicima sedišta UN”, na šta je Hašim Tači rekao da se oseća dobro kada zna da je Vučić ušao u sedište UN “posredstvom naroda Kosova”.

Vučić je, na pitanje novinarke “Pinka” o toj izjavi Tačija, rekao da će sutra govoriti u UN oko 17.30 u velikoj sali Generalne Skupštine UN, i retorički pitao kada Tači govori: “A moje pitanje je kad ti govoriš Hašime? Pa nikad, pa ulazio na vrata ili ne, Srbija je u UN, a vi niste i dobro je da to znate, pa da razmislite želite li komprmis”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da ga je za šefa države i “narod Kosova izabrao” i da veruje da će i ubuduće Srbi s Kosova glasati za tamošnju Srpsku listu, odnosno za Vučićevu Srpsku naprednu stranku i njene koalicione partnere.

Beta