BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je država jaka “samo onoliko koliko je jaka njena vojska”.Prisustvujući svečanosti povodom završetka školovanja 14. klase Osnovnog kursa za podoficire i 46. klase Srednje stručne vojne škole u Spomen-kompleksu Drugi srpski ustanak u Takovu, Vulin je ocenio da vojska danas i “ona vojska od pre 2012. godine nisu isto”.

“Ovo je vojska koja je ponosna na sebe i na svoju prošlost i koja je pouzdana u svoju budućnost, koja sme da kaže da se suprotstavljala agresiji NATO pakta i da je vojska srpskog naroda gde god srpski narod živi”, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Dodao je da je Vojska Srbije danas bogatija za podoficirski stroj, “ali pre svega za osećaj sigurnosti, stabilnosti i mira”.

“Dokle god ima ovakvu vojsku, Srbija će biti mirna, sigurna i stabilna”, naveo je ministar.

Najboljem učeniku 46. klase Srednje stručne vojne škole i trojici najboljih u rangu 14. klase Osnovnog kursa za podoficire, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručili su ručne satove. Svečanost je završena defileom jedinica i naletima aviona “orao” i helikoptera “gama” Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

Beta