Zlatar – Za izgradnju stadiona na Zlataru stigla je samo jedna ponuda. Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da je to konstantan problem i da umnogome usporava ali i poskupljuje izvođenje svih građevinskih radova na teritoriji ove opštine.

“Čitave godine nama stižu ponude za izgradnju puteva od samo jednog izvođača radova, a to su Putevi Zlatar. Opštinu to košta jer ovo preduzeće nema konkurenciju. Prošle godine su asfaltirali kilometar puteva i ulica za četiri miliona, a ove godine su procenili isti taj posao na šest miliona. Mi nemamo mnogo izbora, moramo da prihvatimo njihovu ponudu jer smo sugrađanima obećali da ćemo to odraditi”, kaže Vasiljević.

Što se tiče izgradnje kapitalnog objekta na Zlataru, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su ponovo došli u istu situaciju jer se na tender ponovo javio samo jedan ponuđač i to su Putevi iz Novog Pazara.

“Sa druge strane da se oni nisu javili ovaj projekat bi propao, a za koji smo namenski dobili 20 miliona dinara od ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Međutim, po predmeru naših inženjera predviđena cena je bila 24 miliona, a mi smo dobili ponudu od ovog preduzeća na 27, 8 miliona. Ovih dana mi moramo da sednemo za sto sa njihovim predstavnicima, da vidimo da li možemo da zaključimo ugovor po principu slobodne pogodbe s obzirom da nam zakon to omogućava, a nadam se da će oni imati razumevanja”, kaže Vasiljević.

On je naglasio da izgradnja stadiona mora da započne što pre jer bi u suprotnom lokalna samouprava bila okarakterisana kao neodgovorna.

“Obmanuli bi pre svega naše sugrađane , ali bi to bila neodgovornost i prema državi jer su nam upravo oni omogućili gradnju sredstvima koja su opredelili”, zaključio je predsednik opštine Nova Varoš.

PP Media /indeksonline /Foto :A. Rovčanin