PRIŠTINA – Evropska fudbalska federacije (UEFA) je odlučila da se utakmica kvalifikacija za “Euro 2021” u takmičenju žena, izmedju Kosova i Rusije neće održati 4. oktobra zbog mogućih problema u vezi s održavanjem prevremenih parlamentarnih izbora dva dana kasnije, 6. oktobra, piše portal Koha.net.Meč je trebalo da bude odigran 4. oktobra na stadionu “Fadilj Vokri” u Prištini, ali po ocenama UEFA uslovi za utakmicu u kojoj je Rusija rival nisu dovoljn bezbedni.

Za sada nema drugog datuma odigravanja utakmice.

Prema informacijama portala, kuća evropskog fudbala odluku o odlaganju utakmice nije objavila na veb stranici, ali je ta vest u petak objavljena na sajtu Fudbalske federacije Rusije.

Ni Fudbalska federacija Kosova (FSK) nije objavila tu odluku, ali su juče potvrdili da je ona doneta.

“UEFA je informisala našu federaciju o odlaganju utakmice  izmedju  Kosova i Rusije, koja je trebalo da se odigra u Prištini 4. oktobra. Ova odluka je doneta iz bezbednosnih razloga. Datum i mesto utakmice biće naknadno odredjen, nakon što se izvrše dodatne provere “, navedeno je u saopštenju Ruske Fudbalske Federacije.

Generalni sekretar FFK-a Eroll Salihu rekao je da je UEFA odlučila da odloži ovu utakmicu jer će se 6. oktobra na Kosovu održati prevremeni parlamentarni izbori i nije želela da se utakmica koristi u političke svrhe.

Prema njegovim rečima, UEFA nije sumnjala u dobru organizaciju meča, ali se plašila drugih faktora.

Beta