MINHEN – Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Bajerna u Minhenu počinju drugu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona, sa željom da naprave korak više u odnosu na prethodnu.

Prvi zadatak jedan je od najtežih u evropskom fudbalu, ali ništa nije nemoguće, premda niko ne očekuje da se ponovi 10. april 1991. godine kada je Zvezdina šampionska generacija pokorila Minhen.

“Srećni smo i zadovoljni što smo ovde. Radili smo naporno od početka juna da bismo dosli do cilja, ulaska u Ligu sampiona. Ovo je nesto najlepse što mozete da doživite kao trener, igrač, kao klub. Ako smo neki pritisak imali, bilo ga je u kvalifikacijama, sada ga nema”, rekao je Milojević na konferenciji za medije u Minhenu.

On je rekao da veoma poštuje slavni nemački tim.

“Nama je od početka bilo nebitno s kim ćemo igrati, imam respekt prema svima koji igraju u LS. Ono sto bi mi trebalo da uradimo je da igramo i uzivamo protiv renomiranog protivnika, koji je pretendent na trofej. Mi sa druge strane prepustamo ulogu favorita svima, ali se nikog ne plasimo. Daćemo maksimum sutra, a videćemo za koliko će to biti dovoljno”, poručio je Milojević.

Meč 1. kola B grupe Lige šampiona između Bajerna i Crvene zvezde igra se od 21 sat.

Tanjug