BEOGRAD – Mladi košarkaški reprezentativac Turske Mert Akaj od danas je novi igrač KK Dimamik, saopštio je klub.

Mert ima 19 godina, visok je 196 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u Evroligi prosečno igrao 11 minuta i beležio tri poena po utakmici.

“Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj – igranja košarke na najvišem nivou u Evropi”, rekao je Akaj za klupski sajt.

Mladi plej istako je da cilj da sa ekipom sezonu završi na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igraju košarku u kojoj će uživati i oni i publika.

“Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istanbula i presrećan sam što sam ovde”, zaključio je Akaj.

Jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača prošao pripremni period sa Dinamikom, a prvu zvaničnu utakmicu odigraće u nedelju protiv Borca iz Čačka u derbiju Košarkaške lige Srbije (KLS).

Tanjug