BEOGRAD – Svetski priznata pevačica world music Amira Medunjanin održaće koncert 25. oktobra u rasprodatom Sava centru u Beogradu, saopštil su danas organizatori.

Amiri će ovo biti peti nastup u prestižnoj dvorani koju redovno puni u poslednjih nekoliko godina, a koliko poštovanje kraljica sevdaha uživa kod beogradske publike svedoči činjenica da su sve ulaznice rasprodate skoro 10 dana unapred.

Neće biti dodatnog koncerta.

“Istinska emocija će uvek dotaći ljude ako slušaju pesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugde stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da verujemo rečima i osećaju koji se kroz pesmu priča”, objasnila je jednom Amira.

U Sava centru uz Amiru će nastupiti Bojan Zulfikarpašić na klaviru, Ante Gelo na gitari i Zvonimir Šestak na kontrabasu, kao i neimenovanih “jedanaest gracija, uz pokoje iznenađenje”.

Naslov “bosanske Billie Holiday”, kako ju je nazvao novinar Garth Cartwright, poređenje je koje govori kako je Amira pristupila sevdahu, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina.

Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju.

Tanjug