BEOGRAD – Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović pozvao je danas u Novom Pazaru na bojkot i izjavio da aktuelni režim razara najveće bogatstvo Srbije – prirodu.

On je u razgovoru sa gradjanima rekao da se prirodni resursi Srbije nemilice devastiraju, prljavi profiti od toga slivaju u džepove investitora bliskih režimu, a da, kako je istakao, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan iz beogradske fotelje ćuti i pravda se nenadležnošću, saopšteno je iz Stranke slobode i pravde.

“Svako zdravo drvo koje je posečeno, svaka reka koja je gurnuta u cev, svaki metar parka koji je betoniran, jeste uništavanje naše budućnosti. Pogledajmo naše reke koje se ubijaju skandaloznom izgradnjom mini hidroelektrana. Jošanica je nekada bila široka preko 20 metara, a duboka dva metra. Danas je široka deset a duboka tri, ali centimetra! Metre pretvaraju u centimetre! Ako tome sada ne stanemo na put, Srbija će presušiti”, kazao je Bulatović.

Zato, naveo je Bulatović, bojkot nije samo bojkot protiv lažnih izbora, “već bojkot protiv sistema koji ekološki razara Srbiju, to je bojkot za reke, zemlju, vazduh”.

Beta