BEOGRAD – Predsednik Udruženja gradjana “CarGo” Aleksandar Vučić, ; najavio je da će oboleli od retkih bolesti uskoro dobiti pomoć od udruženja u pružanju potpuno besplatne CarGo usluge, ali i da će CarGo pružiti finansijsku pomoć u nabavci opreme koja će olakšati i poboljšati kvalitet života svim obolelim od retkih bolesti na nivou cele Srbije.

Nakon sastanka sa Davorom Dubokom, izvršnim direktorom Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS), Vučić je rekao da na ovaj način žele da pomognu obolelim osobama od retkih bolesti.

“U Srbiji živi pola miliona osoba koji imaju neki vid retke bolesti i njima je potrebna podrška svih nas kako bi imali lakši i normalniji život”, izjavio je Vučić.

Direktor NORBS-a, Davor Duboka, rekao je da osobama sa retkim bolestima može da se pomogne na više načina.

“Neizmerno će nam značiti besplatna CarGo usluga za obolele. Istovremeno ćemo, zajedno sa CarGo Fondacijom čije je osnivanje najavljeno, prikupljati novac za opremu. Nažalost za 95 odsto osoba obolelih od retkih bolesti ne postoje dostupne inovativne terapije, ali se mi trudimo da im olakšamo život kroz nabavku opreme”, kazao je Duboka i dodao da će pozvati i druge organizacije i društveno odgovorne kompanije da se priključe humanoj priči koja će promeniti Srbiju na bolje.

NORBS kao nacionalna asocijacija okuplja oko 30 organizacija na nivou cele Srbije i radi na tome da podigne svest o retkim bolestima u Srbiji.

CarGo i Nacionalna organizacija obolelih od rethih bolesti Srbije (NORBS) najavili su zajedničku borbu za bolje uslove za obolele od retkih bolesti. Prva akcija je to da će CarGo uskoro biti besplatan za osobe obolele od retkih bolesti.

Beta