PRIŠTINA – U prostorijama Ministarstva infrastrukture Kosova danas je počela verifikacija glasačkih listića pristiglih iz Srbije, saopšteno je iz Centralne izborne komisije.Zvaničnici Centralne izborne komisije i forenzički stručnjaci otvorili su prvi put posle više od nedelju dana salu u koju su smeštene koverte iz Srbije i prema zvaničnicima CIK-a koji su prisutni u sobi, nema tragova sumnje na alergiju kao prošli put.

Sala u kojoj su smeštene koverte iz Srbije je bila zatvorena od dana kada su se neki članovi CIK-a, dok su verifikovali glasačke listiće, žalili na alergijske zdravstvene probleme.

Dvanaest pacijenata koji su žalili na te tegobe su primljeni u Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova.

Oni su pušteni iz bolnice pre tri dana, dok su analize koje je uradio Nacionalni institut javnog zdravlja pokazale da u uzorcima nije bilo supstanci koje mogu izazvati infekcije.

Po nalogu državnog tužilaštva uzorci koverti su upućeni na ispitivanje u inostranstvu. Do sada rezultati ispitivanja nisu dostavljeni kosovskim institucijama.

Beta