NOVI PAZAR – U okviru Dečije nedelje, predstavnici Grada Novog Pazara, Predškolske ustanove „Mladost“ i organizacije „Prijatelji dece“, posetili su, tradicionalno, mališane na Dečjem odeljenju Opšte bolnice.

Odbornik u Skupštini Grada Fahrudin Đekić osvrnuo se na nastojanje lokalne samouprave da stvori uslove u kojima je „svaka nedelja nedelja dece“.

„Sve što radimo ima za cilj da najmlađima ulepša sadašnjost i budućnost, bilo da ulažemo u obrazovanje i podržavamo talente i sportiste, gradimo igrališa ili asfaltiramo ulice kako bi đaci lakše stigli do svojih škola. Što se nas tiče, svaki je dan dan deteta, ali neka ovogodišnja manifestacija bude podsetnik da za najmlađe uradimo najviše što možemo“, rekao je Đekić.

Direktorka Predškolske ustanove „Mladost“ Sabina Hoćanin kazala je da rukovodstvo i polaznici vrtića u okviru svojih redovnih aktoivnosti redovno organizuju druženja sa decom hospitalizovanom na Dečjem odeljenju.

„Osluškujemo njihove potrebe i umemo da ih, na obostrano zadovoljstvo, iznenadimo poklonima. To su naši drugari, pa je nedelja posvećena deci samo povod više da se ponovo sretnemo“, zaključila je direktorka Hoćanin.
Dečja nedelja se ove godine održava pod sloganom “Da pravo svako – dete uživa lako”i traje do 13.oktobra.