BEOGRAD – U poslednjih nekoliko dana 10 autobusa koji su trebali da prevoze decu na izlete ili ekskurzije isključeno je iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, kaže načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

On je za TV Pink pojasnio da su saobraćajni policajci prilikom pregleda autobusa, pred polazak dece na ekskurzije, posumnjali u tehničku ispravnost deset autobusa, poslali ih na tehnički pregled gde je utvrđeno da su bili neispravni.

Čak pet autobusa imali su neispravne kočnice, dva autobusa neispravne uređaje za upravljanje, kod jednog su bile neispravne gume, a kod ostalih ostali uređaji.

Navodi da je u OŠ “Pavle Savić” u Mirijevu, gde juče 650 učenika nije otišlo na izlete, jedan autobus je isključen i na tehničkom pregledu je utvrđeno da nema ispravne uređaje za upravljanje.

“To je nešto što bi trebalo da zabrine direktore škola, nastavnike i roditelje, a priča oko kartica vozača je pokušaj agencija i prevoznika da skrenu temu sa glavnog problema”, rekao je Arsov.

Saobraćajna policija, kako je naglasio, ima veliki problem što se izleti i ekskurzije ne prijavljuju na vreme, te ne mogu da se organizuju i pregledaju autobuse na vreme.

“Osim toga organizatori prevoza – direktori škola i prevoznici, postavljaju autobuse pola sata, sat pre polaska tako da se iz tog razloga dešava da deca stoje i čekaju pored autobusa i nekoliko sati”, rekao je Arsov.

Tanjug /Foto :Tanjug