BEOGRAD – Srpski teniser Laslo Djere, posle dužeg odsustvovanja zbog zdravstvenih problema, rekao je danas da je dobio dozvolu da počne da trenira i da se nada da će biti spreman već za turnir u Bazelu.

Nakon povratka s američke turneje, pregled otkrio je da je Laslo Djere imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svestan.

“Srećom, koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. S otkrićem ova tri zdravstvena problema, tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od bar mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući – virus je suzbijen i dobio sam dozvolu da ponovo počnem s treninzima”, rekao je Djere.

On je dodao da se uželeo tenisa i da se prijavio za turnir u Bazelu i masters u Parizu.

“Uželeo sam se tenisa i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana”, rekao je Djere.

Beta