BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je danas da nakon zabrane odigravanja fudbalskog meča Trepče i Crvene zvezde Kosovo mora da “naglavačke leti iz Uefe i Fife”, gde mu “nikada i nije bilo mesto”.

Djurić je u saopštenju rekao da je to još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku.

“U proteklom periodu bili smo svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na Kosovo i Metohiju bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije, a ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu”, naveo je Djurić.

U saopštenju, Djurić je ocenio da Priština nastojanjem da instalira “gvozdenu zavesu” izmedju centralne Srbije i Kosova, bira put samoizolacije.

“Podsećamo još jednom da je utakmica domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše”, dodao je on.

Djurić je najavio da će o tome potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne medjunarodne instance.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here