BEOGRAD – Više od 50 lekara iz zemlje i inostranstva govoriće na Drugom festival potpomognute oplodnje, koji će biti održan 12. i 13. oktobra u Beogradu, o problemu neplodnosti, ali i o donaciji embriona i surogat majčinstvu.

Ove godine na Festivalu potpomognute oplodnje svi prisutni će moći da vide i laboratoriju uživo i da zavire u svet laboratorije stvaranja novog života.

“Svi prisutni uživo će moća da vide kako izgleda spermatozoid, kako izgleda oplodnja jajne ćelije, kao i da se upoznaju sa svime što im je nedostupno, odnosno da vide šta se dešava iza kulisa. Embriolozi će na licu mesta pokazivati kako se dešava oplodnja I nadamo se da će to privući veliku pažnju”, rekla je za Tanjug predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo Sandra Jovanović.

U cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti za parove i pojedince biće organizovane potpuno besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih relevantnih oblasti.

Takođe, biće preko 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, a biće održane i panel diskusije i prezentacije.

“Parovima, ali i pojedincima koji dođu na festival važno je da čuju drugo mišljenje. Svi prisutni lekari davaće besplatne konsultacije, a bitno je samo da se jave na vreme”, dodala je Jovanovićeva.

Tanjug /Foto :Pixabay