NOVI PAZAR – Fudbaleri Novog Pazara poraženi su sinoć od Sinđelića sa 0:1, u utakmici 16. kola Prve lige Srbije.

Pred više od 3.500 gledalaca na Gradskom stadionu, gosti iz Beograda stigli su do tri boda golom Ivana Jokovića u 82. minutu.

Meč je obilovao uzbuđenjima kako na terenu, tako i van njega. Tim povodom Upravni odbor FK Novi Pazar obratio se saopštenjem za javnost u kojem se kaže:

“Pred više od 4.000 gledalaca Novi Pazar i Sinđelić odigrali su tradicionalno tešku i rezultatski neizvesnu utakmicu u ambijentu dostojnom superligaškog fudbala. Nažalost, fenomenalnu atmosferu u drugi plan potisnuli su neki drugi akteri, kojima ni po kojim standardima ne bi trebalo da pripadnu glavne uloge, a ovom prilikom se baš to dogodilo. Javnost mora da bude upoznata o brojnim i teškim propustima sudijske trojke predvođene Nebojšom Zeljkovićem, koji su se direktno ticali rezultata. Razumemo da sudijski tim nije došao u Novi Pazar sa svesnom namerom da ošteti naš klub, ali je činjenica da su neznanjem, lošim odlukama i svojim neautoritativnim delanjem u važnim momentima utakmice izgubili kontrolu nad njom dozvoljavajući fudbalerima i treneru gostiju da svojim nimalo prijatnim ponašanjem i uvredljivim gestikulacijama iziritiraju domaću publiku. Najblaže rečeno, neozbiljno je da je trener gostiju sebi dao za pravo da putem medija širi teške izmišljotine s ciljem da promoviše svoju ličnost preko našeg kluba, umesto da se bavio sobom i svojim ,,ponašanjem“ za vreme utakmice. Više od 4.000 gledalaca bilo je svedokom neviđene opstrukcije igre od strane igrača Sinđelića, što se manifestovalo kroz bespotrebno i učestalo valjanje po travi, uvek u trajanju od po nekoliko minuta. Igrači protivničkog tima su za to vreme simulirali najteže moguće povrede, da bi onda kad bi sami procenili da su ,,ukrali“ dovoljno minuta ustajali i nastavljali igru kao da se ništa nije dogodilo. U jednom momentu na travi su bila čak trojica igrača beogradskog sastava, pridižući se s podsmehom su provocirali gledaoce upirući u njih srednji prst. Nema potrebe naglašavati da su svi do jednog utakmicu završili zdravi, bez ijedne ogrebotine. Na takvo ponašanje sudija ni u jednom slučaju nije reagovao. Naprotiv, posle bezbroj prekida i ulazaka lekarskih ekipa u teren i svih šest izmena umesto očekivanih desetak minuta utakmicu je produžio, iz samo njemu znanih razloga, svega 6 minuta.

Vrhunac suđenja nedostojnog prvoligaškog fudbala dogodio se u trećem minutu nadoknade vremena. U gol poziciji našeg napadača ruši brutalnim startom protivnički golman, kada su svi na stadionu, pa i igrači Sinđelića, očekivali kazneni udarac, sudija Zeljković na asistenciju pomoćnika presuđuje da je žestokom kontaktu prethodila ofsajd pozicija, koju su videli samo njih dvojica i niko više.

Novi Pazar je fudbalska sredina u kojoj se ovaj sport voli iznad svega, iz tog razloga pune tribine su uvek inspiracija za sve ekipe i igrače kada gostuju na Gradskom stadionu. Svi primeri iz dosadašnjeg dela prvenstva pokazuju koliki trud ulažemo da budemo gostoljubiv domaćin. Bez obzira na rezultat, ne postoji ekipa koja ove sezone nije ispraćena aplauzom sa našeg stadiona. Zato, želimo li dobrobit domaćem fudbalu ne smemo dozvoliti sudijama neznalicama da u njemu vode glavnu reč, svojim odlukama podižu i proizvode tenzije i direktno utiču na ishode utakmica.

Naravno da kao klub osuđujemo nedolične reakcije pojedinaca iz publike, koji svojim postupcima kvare fudbalske događaje i ponašanjem nanose štetu ugledu kluba i grada.

Od FSS očekujemo da nas zaštiti od sudija koji svesno ili nesvesno upropaštavaju ne samo Novi Pazar, već i celokupan srpski fudbal proganjajući publiku sa stadiona stavljajući sopstvenu važnost iznad fudbalske igre.”

UPRAVNI ODBOR FUDBALSKOG KLUBA NOVI PAZAR