BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan nezadovoljan suđenjem u Superligi zatražio je odgovor od Sudijske komisije da li postoje pritisci i saopštio da su o svemu obavestili UEFA.

“Ne možemo ostati nemi usled već sada teško brojivih situacija koje prete da ozbiljno ugroze regularnost takmičenja. Sledstveno tome, obratili smo se dopisom uz prateću dokumentaciju sudijskoj komisiji UEFA u nameri da skrenemo pažnju na preveliki broj i učestalost sudijskih grešaka u srpskom fudbalu”, navodi se u saopštenju kluba.

Ujedno, FK Partizan zahteva odgovore od sudijske komisije FŠ na pitanje postoje li pritisci u delegiranju sudija za utakmice u domaćem šampionatu.

“Ukoliko ova komisija ne bude odgovorila na ovo pitanje ili bude negirala postojanje pritisaka, FK Partizan tada drži da onda ova komisija svoj posao ne obavlja stručno, profesionalno i po pravilima službe. U tom slučaju, očekujemo da svi članove ove Komisije hitno podnesu ostavke a, ukoliko to ne učine, zhatevaćemo smenu kompletne sudijske komisije FŠ i izbor ljudi od kredibiliteta, ugleda i objektivnog postupanja u ovoj najsenzitivnoj stvari u domaćem takmičenju”, između ostalog poručuju iz Humske.