SKOPLJE – Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, najavila je danas nacionalna fudbalska federacija.

Predsednik Fudbalske federacije Makedonije (FFM) Muamed Sejdini je za sajt Saveza (ffm.mk) izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u dosadašnjem delu kvalifikacija i rekao da želi da se ta priča produži i da bude još bolja.”Uživamo u prekrasnim fudbalskim danima i želimo da se to produži. Makedonski fudbal je trijumfom nad Slovenijom dobio još jedan razlog za radost, ali želim da poručim fudbalerima i navijačima da ostanu skromni i smireni”, rekao je Sejdini i istakao da je rukovostvo FFM obećalo i da će reprezentaciji isplatiti premiju od 100.000 evra kao nagradu za trud i rezultate.

Severna Makedonija je sinoć sa dva gola Elifa Elmasa pobedila Sloveniju u Skoplju sa 2:1 i ostala u igri za drugo mesto u grupi i plasman na Evropko prvenstvo 2020. godine.

Makedonci su treći na tabeli Grupe G sa 11 bodova, pet manje od prvoplasirane Poljske i dva manje drugoplasirane Austrije. Takodje, 11 bodova ima i Slovenija na četvrtom mestu. Izrael ima osam, a poslednjeplasirana Letonija je bez bodova.

Beta