TUTIN – U Tutinu se u poslednje vreme sve češće govori o osnivanju nezavisnog udruženja građana koje bi moglo uzeti učešće na lokalnim izborima čije se održavanje najavljuje za kraj marta ili početak aprila naredne godine.

Kako Sandžačke saznaju iz pouzdanih izvora, iza grupe građana koja okuplja značajan broj sadašnjih i bivših članova SDA Sandžaka, kao i jednog dela članova SDP i SPP, stoje aktuelni narodni poslanik SDA Sandžaka iz Tutina Bajro Gegić i doskorašnji predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i aktuelni član Glavnog odbora ove stranke Esad Džudžo.

U prilog ovim saznanjima ide i podatak da su se pojedini simpatizeri ove grupe građana proteklih dana intenzivno raspitivali za prostorije u kojima bi obavljali aktivnosti, a najviše se pominje prostor Centra za bošnjačke studije čiji je Džudžo direktor.

Prema našim saznanjima, u toku su završne pripreme oko izrade normativnih akata Udruženja, kada će definitivno biti poznata sva imena njegovih osnivača.

Za sutra je u Domu kulture u Tutinu zakazana tribina SDA Sandžaka na kojoj je najavljeno učešće lidera stranke Sulejmana Ugljanina. Da li će se Gegić i Džudžo, kao istaknuti članovi ove stranke, pojaviti na sutrašnjoj tribini ili ne, ostaje da se vidi.

Izvor: Sandzacke.rs