NOVI PAZAR – U okviru obeležavanja Dečije nedelje, Grad Novi Pazar obezbedio je nove dušeke za sve krevete na Dečijem odeljenju Opšte bolnice. Gosti bolnice bili su i predstvanici firme „Dino park“, koji su donirali poklone za svu decu na Dečijem odeljenju.Pre posete bolnici, donatore je ugostio gradonačelnik Nihat Biševac.

“Grad Novi Pazar posebnu pažnju poklanja deci, koja su budućnost ovog grada. Za novopazarsko Dečije odljenje obezbeđena su sredstva za kupovinu novih dušeka, što će pacijentima omogućiti boravak što ugodnjijim. Ovo je pravi primer jedne društveno-odgovorne firme, koja osim o svojim građanima brine i Novopazarcima. Zahvaljujem im na ukazanoj pažnji I na ovoj akciji. Mi smo danas da direktorom Opšte bolnice razgovarali i o onome šta još Grad može da pomogne ovoj zdravstevnoj instutuciji kako bi boravak mališana bio što ugodniji I kvalitetnijim, tako da smo I mi donirali određenu opremu. Nastavićemo i ubuduće dobre saradnju, a sve što bolje zdravstvene zaštite našim sugrađanima”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Mališani su dobili poklon pakete koji će im upotpuniti vreme provedeno u bolnici. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je u ime domaćina zahvalio donatorima na ukazanoj pažnji, te istakao da je saradnja sa društveno odgovornim kompanijama dobra , a današnja poseta dokaz da je tako.

“Saradnja Grada Novog Pazara, gradonačelnika Biševca i Opšte bolnice ima značajnu ulogu za poboljšanje zdravstva u Novom Pazaru, jer je Grad u više navrata maksimalno pomogao da bolnica planira da ovde u svom krugu realizuje. Imamo i podršku Ministarstva zdravlja i zajedno dobijamo pozitivnu priču. Zahvaljujem se donatorima na ovim poklonima, a osoblje Dečijeg odeljenja se uvek trudi da humanizuje boravak deci u bolnici raznim sadržajima”, rekao je direktor Mahmutović.

U akciju “Dino park-deci na dar”, nisu uključene samo bolnice već i deca koja zbog finansijskih mogućnosti nisu u prilici da posete park. Ulaznice za posetu parka na Zlatiboru obezbeđene su i za novopazarasku decu.

“Posetili smo danas i Novi Pazar, mi smo oduševljeni gostoprimstvom u ovom gradu”, rekla je PR ove kompanije Slavica Marić.

Iz firme”Dino park” poručuju da će i u okviru novogodišnjih praznika posetiti Novi Pazar i sprovesti sličnu akciju.